Slentring is the new møte

Alt for ofte er den klassiske møteformen med satt agenda og referater både kjedelig og direkte skadelig for kreativ utfoldelse. Lettbeint slentring derimot, det mener vi er en mye bedre strategi.

Les mer

Slentring is the new møte

Selv om vi i Galskaperne ikke er spesielt strukturerte så har vi en form for arbeidsprosess. Vi er ikke spesielt glad i en av de mest vanlige aktivitetene innen koordinering av arbeid i organisasjoner og næringsliv, nemlig møtet. Alt for ofte er den klassiske møteformen med satt agenda og referater både kjedelig og direkte skadelig for kreativ utfoldelse. Lettbeint slentring derimot, det mener vi er en mye bedre strategi, og det er alltid gøy når vi finner noen skrevne ord fra forskere som underbygger våre teorier.

I en kronikk fra forskning.no den 20.01.2017 som heter “Stopp med møter og få noe gjort” er det mye interessant lesing. Her står det bl.a. at en svensk forsker ved navn Nils Brunsson viste allerede for 20 år siden at det ikke nødvendigvis er en direkte sammenheng mellom det vi sier, det vi beslutter, og det vi gjør. Det betyr ,i følge Brunsson, at selv om vi snakker en masse i møtene så er det ikke sikkert at vi beslutter noe, og selv om vi tar noen beslutninger så er det ikke sikkert at vi gjør det vi har besluttet. Møter er derfor en usikker strategi hvis vi ønsker effektivitet og produktivitet.

Det er vi veldig enige i. Vi mener bestemt at det ikke er i møtene de mest kreative og interessante samtalene foregår, det er i de små pusterommene mellom punktene i agendaens stramme tidsplan. Hvis møtene i tillegg er en usikker strategi, ja da kan en jo stille spørsmål om hva møtets virkelige funksjon er og hva man egentlig skal med det. Da er det nok bedre å skippe møtet og gå rett til kaffepausen. Det er hyggeligere, mere kreativt, mere produktivt og inneholder ofte kake. Derfor bruker Galskaperne kaffepausens energi og dynamikk når vi arbeider.

Vi leverer en annerledes Workshop

Det er viden kjent at det på konferanser, møter og seminarer ofte er kaffepausene som er mest givende.

Etter grundige analyser av kaffepausenes energi utgjør nå dens dynamikk og underliggende prinsipper kjernen i Galskapernes arbeidsprosesser. Våre workshops er annerledes, gøy og nyttiggjør intelligensen i en gruppe og legger til rette for en effektiv samhandling sammen, samtidig og i samme retning.

FOREDRAG – FRILUFTSLIV – WORKSHOP

Skal vi gjøre verden mer gøy sammen?

E-post

post@galskaperne.no

Telefon

+47 45255653

7 + 11 =